Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Κέικ με Πραλίνα και Γιαούρτι



Κέικ με Πραλίνα και Γιαούρτι  (Απο το βιβλίο Radicly Simple της Rozanne Gold)

 Υλικά 
1/2 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 
1 κούπα ζάχαρη 
3 αυγά 
1/2 κούπα γιαούρτι
 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας 
1 1/2 κούπα αλέυρι για όλες τις χρήσεις 
1 1/2 κουταλάκι baking powder μια τσιμπιά αλάτι 
4 κουταλιές της σούπας σοκολατένια πραλίνα φουντουκιού 

Διαδικασία 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 (350F)  βαθμούς. Βουτυρώνουμε καλά το εσωτερικό της φόρμας που θα χρησιμοποιήσουμε. Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο να γίνει κρέμα και προσθέτουμε την ζάχαρη. Συνεχίζουμε να χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα και προσθέτουμε σταδιακά ένα ένα τα αυγά, το γιαούρτι και την βανίλια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ στο χαμηλό και ξεκινάμε να προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα του αλευριού. Ανακατεύουμε ίσα ίσα μέχρι να ανακατευτούν τα υλικά. βάζουμε στην φόρμα μας τα 2/3 του μείγματος και στο 1/3 που έμεινε, προσθέτουμε την πραλίνα και ανακατεύουμε με κουτάλι. Στρώνουμε το σοκολατένιο μείγμα πάνω στο λευκό και με το κουτάλι πιέζουμε σε μερικά σημεία ώστε να πετύχουμε άνισο αποτέλεσμα (εαν θέλετε μπορείτε να πάρετε ένα ξυλάκι για σουβλάκι και να κάνετε swirls - σχεδιάκια πάνω στο λευκό μείγμα).  Ψήνουμε αναλόγως το σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε 35 - 45 λεπτά μέχρι μπήγοντας ένα ξυλάκι απο σουβλάκι ή οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ και βγάζοντας το, το βλέπουμε καθαρό. -

Κανε και εσυ like για να μαθαινεις τα γρηγορα πιατα μας!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons