Μιας και αυτή είναι η εποχή που εκτός απο Χριστούγεννα,γιορτάζουν και πολλά ονόματα,ήθελα ενα εύκολο και γρήγορο γλυκό, με λίγα υλικά για αυτή τη περίοδο. Έτσι,μία φίλη μου,μου συνέστισε τη γαλατόπιτα της γιαγιάς της και σου τη παρουσιάζω!
Εύκολη σιροπιαστή γαλατόπιτα
Τι θα χρειαστείς:
- Μισό πακέτο σιμιγδάλι
- 1 κούπα ζάχαρη
- 4 αυγά ολόκληρα
- 1 λίτρο φρέσκο γάλα
- 2 βανίλιες
- χυμό απο ενα πορτοκάλι
Για το σιρόπι:
- 2 κούπες ζάχαρη
- 1 κούπα νερό
- λίγο λεμόνι
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα, βράσε το σιμιγδάλι, το γάλα, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και τον χυμό πορτοκαλιού για 5-10 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια. Το μείγμα πρέπει να πάρει μια βράση και να μην ζεσταθεί πολύ.
Χτύπησε τα αυγά σε ενα μπωλακι για 2-3 λεπτά και ρίξε τα στο μείγμα,αφού το αποσύρεις απο τη φωτιά (δεν θέλουμε να γίνουν ομελέτα τα αυγά).
Ανακάτεψε για άλλα 2 λεπτά μέχρι να πήξει και απόσυρε απο τη φωτιά. Βάλε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά,μέχρι να πάρει ενα χρυσοκαφέ χρώμα.
Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 10-λεπτά και μόλις κρυώσει το γλυκό,σιρόπιασε το με το ζεστό σιρόπι. Και έτοιμο! Σέρβιρε με παγωτό της επιλογής σου. Άν θέλεις πασπάλισε με ζάχαρη άχνη.
Καλή επιτυχία grigoropiato.blogspot.gr!