Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Noodles με μοσχάρι και λαχανικά σε σάλτσα σόγιας(20)



Συστατικά

Για τα νουντλς
  •        300 γρ. νουντλς με αυγό δηλ. 1 πακέτο
  •        1/ 2 κούπα σησαμέλαιο ελληνικό όχι το ασιατικό
  •        300 γρ. μοσχάρι νουά ή φιλέτο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες (λέμε στο χασάπη να το κόψει για κινέζικο)
  •        3 καρότα, κομμένα σε λεπτά μπαστουνάκια
  •        2 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  •        1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτά μπαστουνάκια
  •        1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτά μπαστουνάκια
  •        5-6 μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα σε λεπτές φέτες
  •        1 κρεμμύδι φρέσκο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  •        1 κομμάτι 1 δακτύλου μήκος τζίντζερ, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο ή τριμμένο στον  τρίφτη
  •        2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  •        1 – 1,5 κούπα σάλτσα σόγια-μέλι
Για τη σάλτσα σόγια-μέλι
  •        100 γρ. μέλι
  •        80 γρ. τζίντζερ, κομμένο σε λεπτές φέτες
  •        3 σκ. σκόρδο, ολόκληρες σκελίδες
  •        300 γρ. νερό
  •        50 γρ. ρυζόξιδο
  •        200 γρ. σάλτσα σόγια
  •        25 γρ. κορν φλάουρ, διαλυμένο σε μισή κούπα νερ
    ό
Οδηγίες
  1. Για τη σάλτσα σόγια-μέλι: Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το κορν φλάουρ, σε μια κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ ανακατεύοντας με σύρμα, ώστε να πήξει η σάλτσα. Βράζουμε για 5 λεπτά και έπειτα σουρώνουμε σε σήτα.
  2. Βράζουμε τα νουντλς σε καλά αλατισμένο νερό στο χρόνο που γράφει το πακέτο και τα σουρώνουμε.
  3. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το μισό σησαμέλαιο και σοτάρουμε το μοσχάρι ανακατεύοντάς το μέχρι να πάρει ένα σκούρο και ωραίο χρώμα για 2-3 λεπτά. Βγάζουμε το μοσχάρι σε πιάτο και συνεχίζουμε με το σοτάρισμα των λαχανικών.
  4. Ρίχνουμε το υπόλοιπο σησαμέλαιο στο τηγάνι και προσθέτουμε το καρότο, το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να πάρουν χρώμα τα λαχανικά 2-3΄ και να μαλακώσουν λίγο, παραμένοντας όμως τραγανά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το τζίντζερ, το φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ακόμα, ρίχνουμε τη σάλτσα σόγια-μέλι και το μοσχάρι στο τηγάνι και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε τα νουντλς και ανακατεύουμε καλά.

Λίγα μυστικά ακόμα
Η σάλτσα σόγιας με μέλι είναι κατάλληλη για μαρινάρισμα κρεάτων ψητών που θέλουμε να τους δώσουμε ασιατική πινελιά.
Αν θέλουμε το κρέας μας μαλακό, μπορούμε να κάνουμε μια μαρινάδα και να βάλουμε το κρέας μας από 2 ώρες μέσα μέχρι ένα ολόκληρο βράδυ. Τα υλικά είναι : 2 κ.σ. ηλιέλαιο, 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ, αλάτι – πιπέρι, λίγο λευκό κρασί. Τα ανακατεύουμε όλα και βάζουμε μέσα το κομμένο κρέας μας. Την επόμενη, μαγειρεύουμε το κρέας μας όπως λέει η συνταγή. Αν το κρέας είναι φιλέτο, παραβλέπουμε το μαρινάρισμα.
Συνταγή του Λουκάκου



Κανε και εσυ like για να μαθαινεις τα γρηγορα πιατα μας!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons