Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Χριστουγεννιάτικα cake pops

Χριστούγεννα,Χριστούγεννα ευτυχισμένα,δεν γίνονται καρδούλα μου χωρίς σοκολατένια cake pops. Cake pops για μικρούς αλλά και μεγάλους σε διάφορα σχέδια και σχήματα για να τα απολαύσεις μαζί με την οικογένεια σου!

Τι πιο ωραίο απο cake pops με κάποιο κεικ της επιλογής σου που έχει ξεμείνει απο χθές και δεν το χρειάζεσαι;






Για περισσότερα γλυκά εδώ!


Τα πιο εύκολα cake pops



Τι θα χρειαστείς:

Μισό κεικ της επιλογής σου

400 γρ. κουβερτούρα ή λευκή σοκολάτα

400 γρ. γλάσο της αρεσκείας σου

τρούφα σοκολάτα ή πολύχρωμη

λίγο ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)

20-25 καλαμάκια ξύλινα για να τα κολλήσεις 


Εκτέλεση

Πάρε το κεικ που έχεις ήδη φτιάξει,ή αγόρασε κάποιο απο το σουπερ-μαρκετ. Σε ενα μπωλ θρυμμάτισε το κεικ,αφού έχεις αφαιρέσει την εξωτερική κρούστα του, και πρόσθεσε το γλάσο που έχεις επιλέξει μέσα στο κεικ.

 Ρίχνε σιγά-σιγά το γλάσο μέσα στο κεικ και ανακάτευε συγχρόνως,μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη που θα μπορείς να τη κάνεις μπαλάκια. Βάλε τα μπαλάκια (20-25 γρ. το καθένα) σε  ένα ταψί και τοποθέτησε τα στο ψυγείο για 2 ώρες για να σφίξει καλά η ζύμη. 

Αφού γίνουν τα μπαλάκια,λιώσε σε μπεν μαρί τη κουβερτούρα. Πάρε ενα καλαμάκι και βάλτο μέσα σε ένα μπαλάκι,χωρίς να το τρυπήσεις ως την άλλη άκρη του.




Βούτηξε το κάθε ξυλάκι μέσα στη κουβερτούρα,κρατώντας το από πάνω απο τη κουβερτούρα μέχρι να στραγγίξει καλά. 



Αφού το κάνεις αυτό βούτηξε τα καλαμάκια μέσα στη τρούφα ή τη ζάχαρη άχνη,ή πασπάλισε τα.Έτσι θα είναι πολύ όμορφα στολισμένα. 


Στερέωσε τα σε φελιζόλ ή σε ενα ποτήρι και βάλτα στο ψυγείο,μέχρι να έρθει η στιγμή να τα σερβίρεις.
 Να προσέχεις να είναι πολύ παγωμένα τα μπαλάκια για να στερεωθούν καλά.Βάλε τη φαντασία σου να δουλέψει και κάνε θαύματα!

Για περισσότερα γλυκά εδώ!

Κανε και εσυ like για να μαθαινεις τα γρηγορα πιατα μας!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons