Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Κέικ με επικάλυψη σοκολάτας



  • 1 φαρίνα κόκκινη
  • 1 κεσεδάκι βούτυρο
  • 4 αυγά
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 κούπα γάλα
  • 1 βανίλια
  • 2 κουτ. γλυκ. κακάο
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Γαρνίρισμα

  • 1 κουβερτούρα
  • 1 φακελάκι σταγόνες λευκής σοκολάτας
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο για να γίνει κρεμώδες. Ρίχνουμε λίγη-λίγη τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα. Έπειτα, προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε σιγά-σιγά τη φαρίνα και χτυπάμε καλά. Μόλις αφρατέψει το μείγμα, τοποθετούμε το μισό σε ένα άλλο μπολ. Σε ένα από τα δύο μπολ, όποιο θέλετε, βάζουμε το κακάο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή στο μίξερ. Βουτυρώνουμε τη φόρμα του κέικ και την αλευρώνουμε καλά για να μην κολλήσει το κέικ μας.

Ρίχνουμε στη φόρμα πρώτα το μείγμα με το κακάο και μετα το άλλο απο πάνω. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, στον αέρα για μία ώρα περίπου. Για να καταλάβετε ότι είναι έτοιμο, θα δείτε ότι έχει ροδοκοκκινήσει και μετά θα βυθίσετε ένα μαχαίρι στο κέικ. Το μαχαίρι θα πρέπει να βγει καθαρό ή με λίγα ψυχουλάκια πάνω. Μόλις κρυώσει καλά, αναποδογυρίζετε το κέικ σε μία πιατέλα και ετοιμάζετε το γαρνίρισμα.

Σε ένα μπρίκι λιώνετε σε χαμηλή φωτιά την κουβερτούρα και την ρίχνετε πάνω στο κείκ ομοιόμορφα. Τέλος, προσθέτετε τις σταγόνες λευκής σοκολάτας απο πάνω και είναι έτοιμο. Μόλις παγώσει η σοκολάτα είναι έτοιμο για σερβίρισμα!
Καλή επιτυχία!

Κανε και εσυ like για να μαθαινεις τα γρηγορα πιατα μας!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons