Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Κρύο σουφλέ σοκολάτας

Περιγραφή

Χρόνος 7 1/2 λεπτά ( ξεπάγωμα ) στο φούρνο μικροκυμάτων.
Κρύο σουφλέ σοκολάτας

Τι χρειαζόμαστε:

  • 6 κ.γ. Ζελατίνη σε σκόνη
  • ¾ φλ. Τσαγιού ζάχαρη
  • 3 αυγά ( χώρια το ασπράδι από τον κρόκο)
  • 1 φλ. Τσαγιού γάλα
  • 60 γρ. Λιωμένη σοκολάτα
  • 1 φλ. Τσαγιού σαντιγί

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τη ζελατίνα με ½ φλ. Τσαγιού ζάχαρη. Ρίχνουμε τους κρόκους και το γάλα ενώ τα χτυπάμε.
  2. Τα ζεσταίνουμε για 6 ½ - 7 ½ λεπτά στο βαθμό που είναι για το ξεπάγωμα ή μέχρι να λιώσει η ζελατίνα. Κάπου κάπου το ανακατεύουμε.
  3. Μετά ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα και κρυώνουμε το μείγμα, ενώ το ανακατεύουμε σταδιακά.
  4. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και ρίχνουμε λίγο λίγο την υπόλοιπη ζάχαρη. Ρίχνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα σοκολάτας μαζί με την κρέμα σαντιγί και τα ανακατεύουμε όλα και τα ρίχνουμε σε 6 φορμάκια για σουφλέ.
  5. Κρυώνουμε το γλυκό και το σερβίρουμε γαρνιρισμένο με σαντιγί, γλασαρισμένα κερασάκια και φιλέ αμύγδαλο.

Κανε και εσυ like για να μαθαινεις τα γρηγορα πιατα μας!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons