Περιγραφή
Χρόνος 7 1/2 λεπτά ( ξεπάγωμα ) στο φούρνο μικροκυμάτων.Τι χρειαζόμαστε:
- 6 κ.γ. Ζελατίνη σε σκόνη
- ¾ φλ. Τσαγιού ζάχαρη
- 3 αυγά ( χώρια το ασπράδι από τον κρόκο)
- 1 φλ. Τσαγιού γάλα
- 60 γρ. Λιωμένη σοκολάτα
- 1 φλ. Τσαγιού σαντιγί
Πώς το κάνουμε:
- Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τη ζελατίνα με ½ φλ. Τσαγιού ζάχαρη. Ρίχνουμε τους κρόκους και το γάλα ενώ τα χτυπάμε.
- Τα ζεσταίνουμε για 6 ½ - 7 ½ λεπτά στο βαθμό που είναι για το ξεπάγωμα ή μέχρι να λιώσει η ζελατίνα. Κάπου κάπου το ανακατεύουμε.
- Μετά ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα και κρυώνουμε το μείγμα, ενώ το ανακατεύουμε σταδιακά.
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και ρίχνουμε λίγο λίγο την υπόλοιπη ζάχαρη. Ρίχνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα σοκολάτας μαζί με την κρέμα σαντιγί και τα ανακατεύουμε όλα και τα ρίχνουμε σε 6 φορμάκια για σουφλέ.
- Κρυώνουμε το γλυκό και το σερβίρουμε γαρνιρισμένο με σαντιγί, γλασαρισμένα κερασάκια και φιλέ αμύγδαλο.