Στην αυθεντική βιεννέζικη συνταγή το φτιάχνουν μόνο με μοσχαρίσιο κρέας, δεν είναι γεμιστό, είναι τηγανισμένο μέσα σε βούτυρο και συνοδεύεται από πατατοσαλάτα. Το αποκαλώ έτσι επειδή η τραγανή χρυσαφένια κρούστα που σπάει καθώς το ανοίγετε στην μέση και η πεντανόστιμη κρεμούλα που θα απλωθεί στο πιάτο σας θα σας παρασύρει σ΄ένα ατελείωτο γευστικό βιεννέζικο βαλς!
Τι θα χρειαστούμε...

- 4 μεγάλα λεπτοκομμένα χοιρινά σνίτσελ
- 2 φλ. αλεύρι
- 2 φλ. φρυγανιά
- 2 αβγά
- 8 φέτες τυρί κρέμα τύπου La vache qui rit
- Αλάτι και πιπέρι
- Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Πώς θα το φτιάξουμε...

Αλατοπιπερώνουμε το σνίτσελ και το απλώνουμε στο αλεύρι. Αφήνουμε το αλεύρι να κολλήσει και από τις δύο πλευρές.

Χτυπάμε τα αβγά και βουτάμε μέσα το αλευρωμένο σνίτσελ.

Το απλώνουμε στην φρυγανιά και φροντίζουμε να κολλήσει καλά η φρυγανιά και στις δύο πλευρές.

Τοποθετούμε δύο φέτες τυρί κρέμα. Προτιμήστε αυτό το τυράκι γιατί δίνει την υφή της κρέμας κι όχι του τυριού.

Το διπλώνουμε και το αφήνουμε τουλάχιστον για μισή ώρα στο ψυγείο.

Ζεσταίνουμε καλά το λάδι στο τηγάνι και τοποθετούμε το σνίτσελ.

Χαμηλώνουμε την ένταση γιατί θέλουμε να ψηθεί και από μέσα πριν πάρει χρώμα από έξω. Μόλις πάρει χρώμα το γυρνάμε για να πάρει χρώμα και από την άλλη.
Καλή επιτυχία!

www.cookeatup.com
Βιεννέζικο σνίτσελ γεμιστό με τυρί
ΥΛΙΚΑ
- 4 μεγάλα λεπτοκομμένα χοιρινά σνίτσελ
- 2 φλ. αλεύρι
- 2 φλ. φρυγανιά
- 2 αβγά
- 8 φέτες τυρί κρέμα τύπου La vache qui rit
- Αλάτι και πιπέρι
- Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλατοπιπερώνουμε το σνίτσελ και το απλώνουμε στο αλεύρι. Αφήνουμε το αλεύρι να κολλήσει και από τις δύο πλευρές. Χτυπάμε τα αβγά και βουτάμε μέσα το αλευρωμένο σνίτσελ. Το απλώνουμε στην φρυγανιά και φροντίζουμε να κολλήσει καλά η φρυγανιά και στις δύο πλευρές.
Τοποθετούμε δύο φέτες τυρί κρέμα. Προτιμήστε αυτό το τυράκι γιατί δίνει την υφή της κρέμας κι όχι του τυριού. Το διπλώνουμε και το αφήνουμε τουλάχιστον για μισή ώρα στο ψυγείο.
Ζεσταίνουμε καλά το λάδι στο τηγάνι και τηγανίζουμε το σνίτσελ μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα και από τις δύο πλευρές. Η ένταση να είναι χαμηλή για να προλάβει να ψηθεί και από μέσα πριν πάρει χρώμα από έξω.
Καλή επιτυχία!