Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Κριτσανιστά πατατάκια στο φούρνο μικροκυμάτων σε 2 λεπτά!

Κριτσανιστά πατατάκια στο φούρνο μικροκυμάτων
recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Τετάρτη, 29 Αύγουστος 2012
none
Περιγραφή
Γρήγορα και εύκολα τσιπς, λαχταριστά και τραγανά στο φούρνο μικροκυμάτων για χαμηλά λιπαρά και ατέλειωτη απόλαυση!
Συστατικά

  • Πατάτες κομμένες σε λεπτές φέτες ακαθάριστες ή καθαρισμένες
  • Λίγο λάδι
  • Αλάτι ή πάπρικα ή ρίγανη ξερ
    ή
Οδηγίες

  1. Πλένουμε καλά τις πατάτες μας, τις τρίβουμε με σκληρό μέρος του σφουγγαριού των πιάτων μας να καθαρίσουν τα χώματα,  στεγνώνουμε και κόβουμε σε πολύ λεπτές όσο γίνεται φέτες. Το μαντολίνο βοηθά ή ο λεπτός κόφτης του πολυμίξερ. Αν δεν έχουμε τίποτα από αυτά, τότε κόβουμε λεπτά φετάκια με προσοχή στο χέρι.
  2. Σκουπίζουμε τις φέτες μας καλά με χαρτί κουζίνας, τις βάζουμε σε πλαστική σακούλα μαζί με λίγο λάδι και αλάτι (προσθέτετε και πάπρικα ή κάτι άλλο για άρωμα) εγώ τα έφτιαξα σκέτα. Ανακατεύουμε να λαδωθούν καλά μέσα στη σακούλα, για να μη λερώνουμε και σκεύη που θέλουν πλύσιμο.
  3. Παίρνουμε το γυάλινο δίσκο του φούρνου μικροκυμάτων μας, τον καθαρίζουμε, το λαδώνουμε και στρώνουμε πάνω τις λαδωμένες φετούλες μας πατάτας. Στη φωτό  βλέπουμε την πρώτη φουρνιά πατατούλες που έβαλα στο δίσκο και επικαλύπτουν σε κάποια σημεία η μια την άλλη. Στο δεύτερο δίσκο που έβαλα στη συνέχεια , οι πατάτες μου μπήκαν απλωτά και είναι καλύτερα έτσι να τις κάνετε.
  4. Ο δίσκος έτοιμος μπήκε στο φούρνο και τον άναψα στην μεγαλύτερη ισχύ που είχε και ήταν το 800. Τις  έψησα για 5 λεπτά στις δικές μου πατάτες που ήταν κομμένες στο λεπτό δίσκο του νέου μου πολυμίξερ.
  5. Μετά το χρόνο αυτό , έβγαλα το δίσκο με προσοχή γιατί καίει, γύρισα τις πατατούλες μου με σπάτουλα από την άλλη πλευρά και τις έψησα άλλα 4 ή 5 λεπτά, μέχρι που ρόδισαν.
  6. Το χρόνο τον ελέγχετε εσείς ανάλογα με πόσο λεπτές ή όχι είναι οι πατάτες σας.
  7. Όταν βγουν από το φούρνο σου δίνουν την αίσθηση ότι είναι λίγο μαλακές, αλλά αν τις αφήσετε για λίγη ώρα γίνονται πολύ τραγανές. Όσο μένουν γίνονται πιο τραγανές.
  8. Μπορείτε να βάλετε και ένα δίσκο στο φούρνο σας μεγαλύτερο από το δίσκο του φούρνο που να μπαίνει φυσικά στα μικροκύματα και να πάρει και περισσότερες.
  9. Μπορείτε να ελέγχεται το χρόνο ψησίματος αρχίζοντας σε λιγότερο χρόνο και ανάλογα με την πρόοδο του ψησίματος αυξάνεται ή ελαττώνετε , εσείς θα βρείτε ακριβώς το χρόνο που σας ταιριάζει ακριβώς.
  10. Σημαντικό είναι να έχουμε νόστιμη πατάτα.

Κανε και εσυ like για να μαθαινεις τα γρηγορα πιατα μας!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons