Περιγραφή
6 υλικά που υπάρχουν στο ψυγείο μας, μας κανουν μια πάνγευστη, γρήγορη και φθηνή σοκολατόπιτα!!
Τι χρειαζόμαστε:
- 2 αυγά
- 180 γρ ζάχαρη
- 60 γρ αλεύρι
- 30 γρ. κακαο (ή περιπου 100 γρ σοκολάτα ή μίξη αυτών με δική σας αναλογία)
- ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι (προαιρετικά)
- 100 γρ. λιωμένο βούτυρο
Πώς το κάνουμε:
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175-180 βαθμόυς και στην φορμα που επιθυμείτε τοποθετήστε το βούτυρο και επειτα στην κουζινα για να λιώσει.
- Με ενα κουταλι ή κουταλα ανακατεύετε τα αυγά και τη ζάχαρη. Απλό ανακάτεμα. Δεν θελούμε να γίνει κρεμα ή να λιώσει η ζάχαρη.
- Στο παραπάνω μίγμα προσθέτετε το αλεύρι, το ξύσμα και το κακάο ή την λιωμένη σοκολατα.
- Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και τον χυμό.
- Ψήνετε για 15-17 λεπτα (αυστηρά!!!) στους 175 βαθμούς.
- Αν ψηθεί παραπανω θα ειναι πολυ στεγνό το εσωτερικό και θα σκληρύνει.
Sontagespareas.gr
Λίγα μυστικά ακόμα