Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Ομελέτα με λαχανικά και μπέικον(10΄)


Υλικά:
για 2 άτομα
  • 4 αυγά
  • πιπεριά κόκκινη και πράσινη
  • κρεμμυδάκι φρέσκο
  • σέλινο
  • καρότο
  • bacon
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • τυρί
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Ομελέτα - βήμα1
  • Πλένουμε τα λαχανικά μας πολύ καλά.
Ομελέτα - βήμα2
  • Τρίβουμε το καρότο.
Ομελέτα - βήμα3
  • Ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα λαχανικά.
Ομελέτα - βήμα4
  • Κόβουμε το bacon σε μικρά κομματάκια.
Ομελέτα - βήμα5
  • Σ’ ένα μπολ σπάμε ένα – ένα τα αυγά.
Ομελέτα - βήμα6
  • Τα χτυπάμε και αλατίζουμε.
Ομελέτα - βήμα7
  • Με την βοήθεια του μαγικού αστερόμυλου – πιπερόμυλου, αλέθουμε λίγο πιπεράκι.
Ομελέτα - βήμα8
  • Τέλος προσθέτουμε στο μίγμα το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
Ομελέτα - βήμα9
  • Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο.
Ομελέτα - βήμα10
  • Προσθέτουμε το bacon και το τσιγαρίζουμε για λίγο.
Ομελέτα - βήμα11
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε και τα λαχανικά και ανακατεύουμε συνεχώς για 1-2′.
Ομελέτα - βήμα12
  • Τέλος, ρίχνουμε το μίγμα των αυγών.
Ομελέτα - βήμα13
  • Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μίγμα να ψηθεί.
Ομελέτα - βήμα14
  • Όταν ψηθεί από την μια μεριά, το γυρνάμε από την άλλη και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
Ομελέτα - βήμα15
  • Όταν ψηθεί και από τις δύο μεριές, είμαστε έτοιμη για σερβίρισμα.
Ομελέτα στο πιάτο2
  • Εύκολα, γρήγορα και πικάντικα ξεγελάμε για τα καλά την πείνα μας.
Ομελέτα στο πιάτο3
  • Όπως πάντα σερβίρουμε σε μεγάλες ποσότητες και γαρνίρουμε με μαϊντανό.Αρχίζουμε με το πιάτο του τερατακίου.
Ομελέτα στο πιάτο4
  • Και τελειώνουμε με το πιάτο του αστερακίου.

Παραλλαγές:
  • Μπορούμε να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε λαχανικά ανάλογα με τις γευστικές μας προτιμήσεις, αλλά και το τι έχουμε διαθέσιμο στην κουζίνα μας κάθε φορά.

Κανε και εσυ like για να μαθαινεις τα γρηγορα πιατα μας!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons